آیین- آشنایی با بیمه شخص ثالث، از ایجاد مشکلات و گرفتاری در روند فعالیت های روزمره جلوگیری می کند.

 

 

به گزارش سایت تحلیلی-خبری آیین، قانون جدید بیمه شخص ثالث از 29 خردادماه سالجاری در کشور اجرا می شود و لازم است که بیمه گذاران و بیمه گران به نحو موثری با مواد این قانون آشنا

شوند و از تبعات ناآشنایی در این خصوص مصون بمانند. در ادامه سوالی در این باره مطرح شده که توسط مالک اسمعیل زاده عضو انجمن حرفه ای صنعت بیمه وکارشناس وسایل نقلیه پاسخ داده شده است.

 

سوال: اگر عیب ذاتی وسیله نقلیه باعث ایجاد حادثه شود، شرکت بیمه باید خسارت پرداخت کند؟

 

پاسخ: چنانچه به حکم مرجع قضایی اثبات شود عیب ذاتی وسایل نقلیه مسبب حادثه؛ نداشتن ترمز؛ شکسته بودن شیشه  که دید جلوی راننده را می گیرد؛ نداشتن چراغ در شب؛ فرسودگی خودرو؛ فرسودگی لاستیک و... موجب حادثه شده است. بیمه گر یا صندوق خسارت های بدنی موظف است با رعایت این قانون و وفق مقررات، خسارت زیان دیده را پرداخت کند و پس از پرداخت دیون زیان دیدگان حوادث رانندگی، به قائم مقامی زیان دیدگان، از طریق مراجع قانونی برای بازیافت از شخصی که موجب خسارت شده است اقدام می کند.

بر اساس تبصره 2 ماده 15 قانون بیمه شخص ثالث، در مواردي كه طبق قانون بيمه گر حق رجوع به مسبب حادثه يا قائم مقام قانوني وي را دارد، اسناد پرداخت خسارت از سوي بيمه گر در حكم اسناد لازم الاجراء است و از طريق دواير اجراي سازمان ثبت اسناد و املاك كشور قابل مطالبه و وصول مي باشد.

 

 

 

سه شنبه, ۲۳ آوریل ۲۰۲۴
سه شنبه, ۰۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
سه شنبه, ۱۴ شوال ۱۴۴۵

لینک ها

کارشناسان وبسایت

"مالک اسمعیل زاده"

کارشناس وسایل نقلیه و مشاور بیمه

(عضو انجمن حرفه ای صنعت بیمه)

"غلامعباس یزدانشناس"

کارشناس تصادفات

(کارشناس رسمی دادگستری)

عضویت درخبرنامه

جهت عضویت ایمیل و نام خود را وارد کنید.

کانال رسمی آتیسان در تلگرام

کارشناسی تصادف

گروه همیار 24 :

جهت بهره مندی از خدمات کارشناسی و تحلیل تصادفات و اعلام نظریه کارشناسی به وبسایت www.hamyar24.com مراجعه نمایید - در اسرع وقت کارشناسان سامانه همیار به درخواست شما رسیدگی خواهند کرد.